Goran Stanzl/PIXSELL

MIRJANA RAKIĆ “Ako mediji rade pod takvim pritiskom, onda je to teror”

Mirjana Rakić gostovala je večeras u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekla kako njena odluka o ostavci nije predaja, ali i kako svatko ima svoje profesionalne i ljudske granice.

“Na meni je da tražim razrješenje i da se olakša građanima način informiranja i nadzor nad elektroničkim medijima. Učinila sam to kako članovi Vijeća koji odgovorno rade svoj posao ne budu kolateralne žrtve mog bivanja u Vijeću. Vlada je to najavila vrlo otvoreno”, kazala je Rakić.

Na pitanje zašto nije čekala da je se razriješi, kako bi pitanje došlo i do Europske komisije, Rakić odgovara: “Prosvjed prema regulatoru koji je dužan nadzirati situaciju u elektroničkim medijima treba pomoći da se ti mediji razvijaju i djeluju u okvirima koje zakoni dopuštaju. Europska komisija ništa ne naređuje članicama”.

Aktualno stanje u hrvatskim medijima i kadrovska rješenja na javnoj televiziji ocjenjuje načinom discipliniranja medija i njihovo usmjeravanje u nekom željenom smjeru. “Mislim da je vrlo loše da vlasti prema medijima krenu u tom smjeru”, kaže dodajući da ako mediji rade pod takvim pritiskom, to bi se moglo nazvati terorom.

Komentiraj