Mirjana Klepić u finalu milanskog natječaja za mlade modne dizajnere

facebook.com

Nastupom u sklopu milanskog tjedna muške mode, u konkurenciji iz cijelog svijeta, mlada dizajnerica iz Grada Rijeke napravit će svoj prvi korak u proboju na internacionalno modno tržište.

Mirjana Klepić iz Rijeke, dizajnerica hrvatskog brenda JAMOI, u konkurenciji od preko 4 000 prijava na renomirano međunarodno natjecanje International Lab – Mittelmoda, izabrana je kao jedna od 24 finalista koji će se po izboru stručnog žirija predstaviti 20. lipnja u sklopu tjedna muške mode u Milanu.

Mlada modna dizajnerica će na pisti milanskog natjecanja pokazati kolekciju uz kolege iz cijelog svijeta, od Brazila i SAD-a, preko Islanda do Južne Koreje.

“Čast je biti finalisticom u ovakvom društvu i to po izboru žirija kojeg čini sama krema milanske mode. Bez obzira na konačni plasman, već nastup u finalu osjećam kao potvrdu kvalitete rada, ali i priliku da steknem iskustvo, osjetim vibru i ostvarim kontakte u samom svjetskom središtu mode”, rekla je Mirjana Klepić.

Ovo nije prvo formalno priznanje koje je mlada Riječanka dobila za svoj rad. Godine 2015. pobjedila je na domaćem natjecanju Portanova Fashion Incubator i otad nastavlja razvijati svoj brend.

Za kolekciju koju prikazuje u Milanu inspirirala se ontogenezom reptila. Koristeći prirodnu kožu i krojeći je gotovo do same granice skulpturalnosti, dizajnerica ostaje dosljedna konstrukcijski kompleksnom izričaju koji je kreativno uporište njezinog modnog brenda JAMOI.

Komentiraj