MIRELA HOLY “Vlada izabrala pravi tajming za vijest o otkupu INA-e, radilo se o prikrivanju jedne druge stvari”

Davor Puklavec/PIXSELL

Komunikacijska stručnjakinja Mirela Holy u utorak je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirala aktualne političke događaje u Hrvatskoj i otkrila što očekuje u 2017. godini.

Holy ne vjeruje da će se realizirati prodaja dijela HEP-a kako bi Vlada mogla otkupiti MOL-ove dionice INA-e. “Mislim da se radi o spinu. Obzirom na na tajming kada se izabrala prezentirati ta vijest, ako je možemo nazvati viješću, smatram da se radilo o prikrivanju jedne druge stvari”, kaže Holy podsjećajući kako je Hrvatska prošlog tjedna odblokirala pristupne pregovore sa Srbijom.

“Vlada bi trebala odgovoriti što se konkretno planira privatizirati u HEP-u. Ukoliko bi se išlo na privatizaciju HOPS-a, to bi bila katastrofa za RH. Druge tržave koje su krenule u privatizaciju prijenosinh operatera, to su požalile”, kaže Holy.

Upitana što očekuje od nadolazećih lokalnih izbora, Holy procjenjuje kako će se povećati broj nezavisnih kandidata jer ‘u Hrvatskoj postoji nepovjerenje prema mainstream političarima’. “SDP će imati manji broj lokacija na kojima će obnašati vlast nego što su dosad imali”, misli Holy.

Dodala je kako se Most još uvijek nije profilirao kao ‘normalna politička stranka’ – “Most ne funkcionira kao politička stranka. Još nije proveo unutarstranačke izbore, iako to zakon nalaže”. Bivša ministrica zaštite okoliša kazala je kako smatra da će Hrvatska 2018. godine plaćati penale jer nije adekvatno riješila plan gospodarenja otpadom.

Komentirala je i proračun, kojeg je nazvala ‘vrlo rastrošnim’. “Nije mi jasno kako ga namjeravaju servisirati. Nisam optimistična u vezi gospodarske situacije. Mnogi krediti dolaze na naplatu.”

O Andreju Plenkoviću rekla je da je ‘kalkulant’. Kaže kako prilikom postavljanja ploče u Jasenovcu nije reagirao državnički. “On se nije htio zamjeriti desnoj frakciji u HDZ-u i desnim biračima. Mislim da je ta ploča trebala biti odmah uklonjena jer se radi na vrlo osjetljivom području, gdje su brojni ljudi izgubili živote. I odmah osuditi ustaštvo”, smatra Holy.

Dodaje kako ne misli da je bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović zauvijek napustio politiku. “Moja procjena je da neće biti pretjerano uspješan u gospodarskom kontekstu. Obzirom na njegovu ličnost, vjeruje da će se vratiti u politiku kroz godinu, godinu i pol dana”, kaže.

2017. godina će, vjeruje, biti još gora po pitanju terorizma. “Svi trebamo biti zabrinuti, bez obzira događa li se terorizam kod nas ili negdje drugdje. Trebamo biti zabrinuti jer je to iznimno velika prijetnja današnjice”, zaključila je Mirela Holy.

Komentiraj