Mirela Holy: “Ovakav odlazak djeluje vrlo neobično”

Komunikacijska stručnjakinja, bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, Mirela Holy u ‘Novom danu’ N1 televizije u srijedu je komentirala odlazak Zdravka Marića iz Vlade. Poručila je da to sve djeluje vrlo neobično.

“Možda možemo povezati da je EP jučer dao zeleno svjetlo za eurozonu pa je Marić odradio važan dio posla. Danas već imamo i ime njegovog zamjenika, to pokazuje da se stvar pripremala duže vrijeme. Ali način gdje mi u večernjim satima doznajemo da je to na njegov zahtjev… On je bio jako važan ministar u Vladi Andreja Plenkovića, možda ovo može sugerirati da na jesen možemo očekivati prijevremene parlamentarne izbore”, rekla je Mirela Holy i dodala da ‘to nema nikakve veze s oporbom, nego može imati veze samo sa željom Andreja Plenkovića da u trenutku kad je HDZ u dobroj poziciji procijeni da je dobar trenutak’.

Na pitanje što bi mogao biti uzrok odlaska Zdravka Marića, ona kaže kako bi ostavka uvijek trebala biti potpuno transparentna. “Teško je reći što se događa u HDZ-u. Ako saznamo da ide na neku lukrativnu poziciju u europskom političkom miljeu…”, istaknula je.

“Polako ulazimo u sezonu kiselih krastavaca, ljeti ljudi manje obraćaju pažnju na politiku i jako teško se nepopularne stvari znaju provući ljeti tako da prođu ispod radara i medija, i još bitnije, birača. Tek ćemo vidjeti što se ovdje događa”, rekla je Mirela Holy.

Ne smatra da će Marićev odlazak biti problem za parlamentarnu većinu i smatra da Plenković u potpunosti kontrolira situaciju i kao dokaz za to da je on ‘neupitni gospodar HDZ-a’, navodi nedavni stranački skup vladajuće stranke.

“Plenković dosta štiti svoje ministre, čak i kad postoji neki prigovor na njihov rad. On na taj način štiti i sebe. To ovisi od premijera do premijera. Milanović nije bio takav tip. Uglavnom su odlasci ministara iz njegove vlade bili dosta napeti, mogu govoriti o svom slučaju”, rekla je.

Komentiraj