MIRELA HOLY “Možda dobijemo i Trg Mile Budaka”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆĆ

Mirela Holy u utorak je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirala prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

“Odluka me uopće nije iznenadila, predvidjela sam to na neki način. On je vrlo pragmatičan političar i bilo je od početka jasno da će učiniti sve da bi imao većinu u Skupštini. Ono što me iznenađuje da novi grači u politici imaju tako mršave ideje. Ako je to ključno pitanje, onda je to zbilja pokazatelj da živimo u vrlo ležernom društvu”, smatra Holy te dodaje: “Možda će tražiti da se mijenja ime još kojega trga, pa dobijemo Trg Mile Budaka.”

Holy kaže da ju je premijer Andrej Plenković neugodno iznenadio. “Sve ovo što se dogodilo oko preslagivanja, pokazao se kao beskrupulozan političar. Činjenica je da je HNS dobio mandate na listi SDP-a i radi se o krađi onoga što je bio interes biračkog tijela. To je goli politički pragmatizam, ali trebalo je pokazati da je moguće voditi nekakvu drugačiju poltiku”, kaže Holy.

Vjeruje da se skreće pozornost javnosti s važnih pitanja na ona kojima se neće ništa riješiti, kao što je preimenovanje zagrebačkog trga. “Kriza Agrokora nije riješena, samo se trpa pod tepih i očekujem da će buknuti na jesen i očekujem da će Agrokor ipak morati u stečaj i onda ćemo vidjeti kako će se Vlada nositi s time”, ističe Holy.

Komentiraj