MIRELA HOLY “Moguća sz dva scenarija: ili Vlada HDZ-a i Mosta ili velika koalicija”

Zarko Basic/PIXSELL

Komunikacijska stručnjakinja i bivša ministrica Mirela Holy jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekla je da je HDZ puno više kapitalizirao kampanju i razdoblje od šestog mjeseca od SDP-a.

“Loša odluka SDP-a bila je da pristane, ja bih rekla, i na ucjenu od strane Mosta da se raspusti Sabor i ide u tako dugu kampanju, odnosno razdoblje do izbora”, kazala je Holy dodajući da je dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a pomrsilo planove SDP-a, koji se s HSS-om želio više pozicionirati prema centru. Smatra da je nastup Milanovića na sastanku s braniteljima, kao i ‘drugi eksperimenti koji su išli u pravcu umiljavanja desnici’ odbilo dio birača koji su inače lijevi.

“Moja je procjena da će rezultati izbora biti takvi da će Narodna koalicija biti izjednačena s HDZ-om i moguća su dva scenarija: Vlada HDZ-a i Mosta ili prvi puta u povijesti veliku koaliciju. Zašto? Plenković je drugačiji političar od onih koji su do sada bili na čelu HDZ-a, a Milanović postavlja da mu je ovo zadnji mandat i priprema se na izlazak iz politike”, vjeruje Holy.

Holy kaže da je Ivan Vilibor Sinčić mlad, ali populistički političar. “Vidjelo se da ne drži do riječi. Zalagali su se za ukidanje financiranja iz proračuna, on odmah je kao predsjednički kandidat uzeo 400.000 kuna, nisu se odrekli ni novca od jednog mandata, nisu više aktivirani oko deložacija kao prije… Ušao je u establishment i mijenja se njegov politički fokus. Nisam sigurn kako da će se Živi zid ponašati ako osvoji više mandata”, kaže Holy.

Ne vjeruje da će ispadi Milana Bandića utjecati na njegovo biračko tijelo. “On se odlučio za takvu kampanju mada je svjestan da ne može postati premijer, ali očito da ljudi koji ga simpatiziraju takvu retoriku prihvaćaju i podržavaju”, kaže bivša ministrica dodajući kako još uvijek ima dosta neodlučnih birača i da se trebala održati još jedna debata.

Holy kaže da je Plenković u HDZ-u ostavio Zlatka Hasanbegovića jer ne želi rasipati glasove desnog biračkog tijela. “I tu Milanović ima pravo kad govori da Plenković nije vjerodostojan. Ako zagovarate pučki HDZ, onda Hasanbegoviću nije mjesto u takvoj stranci”, poručuje. Na kraju je rekla da Milanović očito puno razmišlja o svom odlasku iz politike. “On kao tip političara koji je jako usmjeren prema borbi, fajtu, procjenjuje da nema više pravih protivnika i politika mu je postala dosadna i nije mu više izazov. Ne bih se čudila da nađe novi izazov u nekim drugim sferama, posebno zarađivanju novca”, zaključila je Holy.

Komentiraj