Mirela Holy manipulira Milanovićem

Surova Politika

Upozoravajuće najave stižu iz Oraha (mali zeleni, dio europskih velikih zelenih) na račun SDP-ove predizborne koalicije (HNS, IDS, penzioneri…).

Upozoravajuće najave stižu iz Oraha (mali zeleni, dio europskih velikih zelenih) na račun SDP-ove predizborne koalicije (HNS, IDS, penzioneri…). Kvalitetno svjesna podatka da će SDP-u u svakoj situaciji zatrebati njezini glasovi, šefica Oraha Mirela Holy odrješito poručuje da na izbore izlazi samostalno, jer njezine odnose s SDP-om “opterećuje prošlost”. Ima kod gđe Holy razloga za provalu gorčine na spomen SDP-a, to je činjenica.

Bila je prva ministrica okoliša koja se prepoznatljivo zalagala za eko-načela u razvojnim programima, i smijenjena je u uzlaznoj političkoj putanji zbog nevažnoga statusnoga prekršaja kojeg se danas ne sjeća nitko. Smjena je provedena nesumnjivo na radost (tadašnjega prvog potpredsjednika Vlade) Radimira Čačića koji je snažno ministarstvo okoliša doživljavao kao prepreku svojim, suviše često zastrašujućim investiciomanskim vizijama.

NE ZABORAVLJAJUĆI TU EPIZODU – da ju je Milanović žrtvovao idolu Čačićeve dobre volje – gđa Holy se danas poigrava s premijerom i odbacuje preliminarni savez. Kao da mu kaže: “Pogledaj dom svoj, anđele, i vidjet ćeš što si izgubio sa mnom, a što si dobio s Čačićem.” Kad se promotri iz tog kuta, situacija djeluje kao vic. Dakako, nekadašnja stranačka outsiderica gđa Holy po anketama je danas ponekad jača i od samoga SDP-a, dok nekadašnjega komandanta hrvatske ekonomije gospodina Čačića uglavnom nema nigdje…

CIJELU KOLUMNU PROČITAJTE U NOVOM BROJU NACIONALA

 

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakINTERVJU: U NOVOM BROJU NACIONALA Mate Rimac: Iskopčavali su mi plin, tretirali me kao pekara, ali ostajem tu”
Sljedeći članakINTERVJU: Zvonko Kusić: “Predsjednica mora biti simbol jedinstva nacije i dodatni jamac stabilnosti društva”
Srećko Jurdana stalni je kolumnist Nacionala, politički komentator i filmski redatelj. Rođen u Zagrebu, studirao je više predmeta na Filozofskom fakultetu, diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti. Redovno je objavljivao političke kolumne u Večernjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, Nedjeljnoj Dalmaciji, povremeno u Vjesniku i drugim glasilima. Jedan je od osnivača i urednika časopisa Film. U tjedniku Nacional radi od prvoga broja kao politički komentator. Za seriju kolumni u Nacionalu pod egidom Stupovi društva proglašen je za kolumnista godine u izboru Hrvatskog novinarskog društva. Na Hrvatskom radiju pisao je oglede o filmu, znanosti i drugim temama. Pisao je i dramske scenarije. Autor je dvije knjige, "Stupovi društva" i "Surova politika".Režirao je niz kraćih i srednjemetražnih filmova, igranoga i dokumentarnoga žanra: Sporazumijevanje, Gospodar tijela, Kugla glumište, Mladi književnici, Nova godina kod građanke Ljubice, Ivan Šibl i dr. Režirao je i dugi igrani film Slučajna suputnica. Film je u dva navrata prikazan i kao mini-serija na HTV-u.