Mirela Holy manipulira Milanovićem

Surova Politika

Upozoravajuće najave stižu iz Oraha (mali zeleni, dio europskih velikih zelenih) na račun SDP-ove predizborne koalicije (HNS, IDS, penzioneri…).

Upozoravajuće najave stižu iz Oraha (mali zeleni, dio europskih velikih zelenih) na račun SDP-ove predizborne koalicije (HNS, IDS, penzioneri…). Kvalitetno svjesna podatka da će SDP-u u svakoj situaciji zatrebati njezini glasovi, šefica Oraha Mirela Holy odrješito poručuje da na izbore izlazi samostalno, jer njezine odnose s SDP-om “opterećuje prošlost”. Ima kod gđe Holy razloga za provalu gorčine na spomen SDP-a, to je činjenica.

Bila je prva ministrica okoliša koja se prepoznatljivo zalagala za eko-načela u razvojnim programima, i smijenjena je u uzlaznoj političkoj putanji zbog nevažnoga statusnoga prekršaja kojeg se danas ne sjeća nitko. Smjena je provedena nesumnjivo na radost (tadašnjega prvog potpredsjednika Vlade) Radimira Čačića koji je snažno ministarstvo okoliša doživljavao kao prepreku svojim, suviše često zastrašujućim investiciomanskim vizijama.

NE ZABORAVLJAJUĆI TU EPIZODU – da ju je Milanović žrtvovao idolu Čačićeve dobre volje – gđa Holy se danas poigrava s premijerom i odbacuje preliminarni savez. Kao da mu kaže: “Pogledaj dom svoj, anđele, i vidjet ćeš što si izgubio sa mnom, a što si dobio s Čačićem.” Kad se promotri iz tog kuta, situacija djeluje kao vic. Dakako, nekadašnja stranačka outsiderica gđa Holy po anketama je danas ponekad jača i od samoga SDP-a, dok nekadašnjega komandanta hrvatske ekonomije gospodina Čačića uglavnom nema nigdje…

CIJELU KOLUMNU PROČITAJTE U NOVOM BROJU NACIONALA

 

Komentiraj