MIRELA HOLY Dok se drugi svađaju, Bandić “dela” i – pobjeđuje”

HINA/ Denis CERIĆ

Komunikacijska stručnjakinja Mirela Holy u petak je za N1 televiziju komentirala nedjeljne lokalne izbore. Holy je kazala da ne bi izjednačavala lokalne i nacionalne izbore, ali smatra da će se situacija Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću zakomplicirati ukoliko rezultati, pogotovo u nekim sredinama, ne budu onakvi kakve te stranke priželjkuju.

Smatra da bi se moglo realizirati da HDZ zadrži sve županije, aiko im na jugu ‘za vratom puše’ Most. “Nisam siguran da Grmoja ima kapaciteta da osvoji mjesto župana. Možda je drugačije u splitsko-dalmatinskoj gdje je izazivač Miro Bulj. HDZ je tu još imao situaciju sa kandidatom Ževrnjom i plažom Zlatni rat”, istaknula je Holy.

Dodala je da bi gubitak Rijeke za SDP bila katastrofa, a li procjenjuje da će ju ipak uspjeti zadržati. Holy napominje da je MOst cijelu kampanju izgradio na nacionalnoj temi, gdje se pokazuju kao poštena opcija koja je odustala od svojih pozicija jer nisu htjeli podržati korupcijske afere. “Mislim da to nije baš tako jer onda u Saboru ne bi podržali lex Agrokor. Iz neugodne situacije pokušavaju izvući maksimum i sudeći po anketama dosta uspijevaju uvjeriti javnost da je njihova pozicija bila takva. Ja u to baš nisam pretjerano sigurna. Mislili su da će ucjenjivačka pozicija prema HDZ-u i ovaj put proći, no to se nije dogodio”, objašnjava.

Procjenjuje i kako će Milan Bandić ostati zagrebački gradonačelnik. “Njemu na ruku ide niska izlaznost, a mislim da će ona biti dosta niska jer mislim da su građani dosta kontaminirani politikom. On i Anka Mrak Taritaš ući će u drugi krug i mislim da će izlaznost onda biti još niža i prilično sigurno možemo očekivati da će Bandić ostati na čelu Zagreba. On vodi mudru kampanju – dok se drugi svađaju on “dela”, koristi gradsku infrastrukturu i projekte kako bi odradio kampanju. Sav se dao na otvorenje različitih projekata, dijeli novce šakom i kapom. Mudro targetira sve svoje ciljane skupine”, ističe.

Za kraj je poručila kako vjeruje da će Bruna Esih istvariti bolji rezultat od Drage Prgometa, što će biti neugodna situacija – ne toliko za HDZ, koliko za Andreja PLenkovića. “Plenkovića nakon drugog kruga očekuje još taj test – hoće li uspjeti u eksperimentu, hoće li mu proći novi ministri. Moja je procjena da bi mu to moglo proći, da će dobiti potoru IDS-a, HSU-a i HNS-a”, zaključila je Holy.

Komentiraj