Mirela Ahmetović: “Premijer bi trebao postupiti ozbiljno i tražiti Tušekovu ostavku”

Potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je u srijedu u Saboru slučaj Žarka Tušeka.

“Riječ je o kaznenom djelu i pokušaju davanja mita i vrlo jasnoj izjavi da se natječaji u Hrvatskoj namještaju. Tušek je nudio nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću mjesto ravnatelja Javnog parka Medvednica i još nekih drugih javnih institucija podložnih natečaju. Dakle, ovo je politička trgovina, kazneno djelo utjecaja položajem i premijer bi trebao postupiti ozbiljno i tražiti Tušekovu ostavku na sve javne dužnosti”, kazala je Ahmetović.

Komentar premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da ‘radari u klijetima ne funkcioniraju baš dobro’ nazvala je neozbiljnim. Mirela Ahmetović Plenkovića je pozvala da se ouzbilji i ‘da se prestane igrati s vicevima o radarima jer to postaje neukusno’. Navodi i da je Plenkoviću sporno samo to što se Tušek pristao sastati sa Šimunićem, što govori da podržava takvu paradigmu ponašanja HDZ-a.

“Ništa se nije promijenilo od devedesetih, HDZ je bila i ostala stranka opasnih namjera, ovaj put i pod pokroviteljstvom Plenkovića koji vidi problem samo u tome što mu je saborski zastupnik i član Predsjedništva ‘namamljen’, odnosno što mu je, da parafraziram predsjednika Sabora Jandrokovića, saborski zastupnik priglup”, rekla je Mirela Ahmetović.

Pozvala je Plenkovića da od saborskog zastupnika Žarka Tušeka zatraži ostavku na sve javne dužnosti zbog pokušaja davanja mita i političke trgovine.

Komentiraj