Mirando Mrsić: “Antivakseri su dobili veliko pojačanje, antiMASKEre”

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić u četvrtak je izrazio žaljenje što neki od njegovih protukandidata najavljuju da neće nositi zaštite maske na otvorenom.

“Antivakseri su dobili veliko pojačanje, antiMASKEre, ljude koji usred strelovitog porasta zaraženih u Hrvatskoj odbijaju nositi maske. Umjesto da moji protukandidati budu primjer drugima i štite zdravlje sugrađana, oni po uzoru na antivaksere prijete i buntom protiv maski”, poručio je Mrsić u priopćenju.

Upozorio je da je broj novooboljelih prešao dvije tisuće dnevno. Kao roditelj, liječnik i političar Mrsić poručuje da izvanredne situacije zahtijevaju izvanredne mjere, a nošenje maski dokazano štiti od prijenosa koronavirusa i značajno smanjuje šansu od zaraze.

“Dragi protukandidati, ne potpaljujte antivaksersku klimu. Nitko ne voli nositi maske, držati distancu, nemati kontakte s drugim ljudima i živjeti u ovom novom normalnom. Ali moramo se još malo strpjeti i zaštiti naše očeve, majke, bake i djedove, ali i jedni druge. Zato se cijepite i nosite maske”, naveo je.

Mirando Mrsić je zaključio da je to jedina tema na kojoj u kampanji ne treba prikupljati jeftine političke bodove.

Komentiraj