MIODRAG DEMO ‘Treba smanjiti broj braniteljskih udruga i omogućiti braniteljima da rade’

Miodrag Demo u ponedjeljak je za Novu TV govorio o nacrtu prijedloga novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, koji će uskoro biti upućen u proceduru.

“Novina je sljedeća: da hrvatski branitelj koji ostvaruje pravo zbog svog umirovljenja ili svoje trajne invalidnosti, da sada mijenjamo odredbu točke zakona i ponovno se vraća da može raditi, s time da uredno plaća sve doprinose Republici Hrvatskoj. To je velika stvar, jer hrvatski branitelj treba biti uključen u društvo, bez obzira na ostvarena prava”, objašnjava Demo dodajući kkao bi ove romjene u zakonu koštale oko 170 do 180 milijuna kuna.

Upitan ima li Hrvatska taj novac odgovara: “Ima, naravno da ima, od 130 miljardi kuna koliko je proračun Republike Hrvatske, može se odvojiti 1,1 milijardu kuna za hrvatske branitelje.”

Dodao je kako bi braniteljima trebalo dati 7 posto od eventualne prodaje HEP-a. “Ako hoćemo dobro hrvatskim braniteljima, ako hoćemo sutra graditi domove po svim županijama, jer imate puno hrvatskih branitelja koji ostanu sami živjeti, pa da ih stavimo u dom, da pristojno dočekaju svoju smrt, treba to napraviti”, kaže.

Za kraj je poručio kako bi trebalo smanjiti broj braniteljskih udruga, kojih u Hrvatskoj ima preko tisuću. “Dovoljno ih je pet na državnoj razini. Ostalo neka budu po županijama u koordinacijama”, zaključio je.

Komentiraj