Minnesota: Sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu

Goran Kovacic/PIXSELL

Sportski zrakoplov je prisilno sletio na autocestu u američkoj državi Minnesoti, piše usatoday.com.

Policija je nakon dojave brzo došla na međudržavni autoput u blizini Arden Hillsa. Saznaje se kako je zrakoplovom upravljao profesionalni i akrobatski pilot , 52-godišnji Craig Gifford, ali nije htio komentirati slučaj za medije.

“Jednomotorni zrakoplov Bellanca Viking  izveo hitno slijetanje na autocestu Twin Cities. Kad je avion sletio, udario je u drugo vozilo koje je bilo na I-35W. Nije bilo ozlijeđenih“, pisalo je u prvom policijskom izvješću Minnesota State Patrola. Ističe se kako će Državni odbor za cestovnu sigurnost SAD-a će istražiti okolnosti i napisati opširnije izvješće.

“Bio je vrlo ljubazan. Ispričavao se. Objasnio mi je što se dogodilo. Ne mogu vjerovati da smo svi u redu”, rekla je Brittany Yurik, koja je bila sama u vozilu, koje je nakon slijetanja udario zrakoplov. 

Nasreću, na vrlo prometnom autoputu nije bilo ozlijeđenih, zabilježena je samo manja materijalna šteta u neuobičajenom sudaru. Ovaj dio međudržavnog autoputa je bio zatvoren nekoliko sati zbog sigurnosti i odvlačenja zrakoplova s mjesta nesreće.

Komentiraj