Ministrica Vučković najavila 120 milijuna kuna za razorena poljoprivredna gospodarstva

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je Sisačko-moslavačko županiju i obišla lokalna poljoprivredna gospodarstva, javio je HRT. Sudjelovala je na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom, a posjetila je i izmješteni ured Ministarstva poljoprivrede u Petrinji.

Za današnji dan smo pripremili nacrt prvih mjera, ne govorimo o održavanju poljoprivredne aktivnosti, svemu onome što smo radili i što ćemo nastaviti raditi, nego o obnovi i revitalizaciji, objasnila je Vučković.

“Pripremili smo određenu alokaciju, otprilike 120 milijuna kuna. Natječaj će biti namijenjen obnovi proizvodnog materijala na urušenim gospodarstvima i gospodarskim objektima, izgubljenu stoku, i usjeve koji trpe štetu”, kazala je Vučković.

Kaže kako će raditi s ovlaštenim stručnjacima i povjerenstvima za procjenu štete, a da je dio procjena već unesen u aplikaciju, osim Mjere 5 gdje nije dovoljna samo obnova “već da promatramo ovu katastrofalnu situaciju u širem kontekstu”, obasnila je Vuković.

“Natječaj za Mjeru 5 s pojednostavljenim procedurama i u procesu je usklađivanja s Europskom komisijom, no načelno je spreman”, izjavila je ministrica.

Komentiraj