Ministrica “vrdala” o otkriću Nacionala: Neću komentirati, nisam razgovarala…

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čini se, nije u srijedu znala što bi novinarima odgovorila na pitanje u otkriću koje je Nacional objavio u novom broju, pa se odlučila za – “vrdanje”.

Hina naime prenosi kako su novinari, na sastanku o riziku od požara u Divuljama kod Splita, ministricu pitali je li točna informacija koju je objavio Nacional, da je europskim tužiteljima dala izjavu u ‘slučaju Tolušić’. Prema izvještaju nacionalne agencije, Vučković je “isprva rekla da neće komentirati jer je istraga u tijeku, no potom je kazala da nije dala takvu izjavu”.

Svakako, takve će nedosljedne ministričine izjave zahtijevati dodatna pojašnjenja. Jer, podsjetimo, Nacional je doznao da su u sklopu istrage u slučaju bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića tijekom prošlog tjedna u Zagrebu ispitani ministrica poljoprivrede, državni tajnik Zdravko Tušek i ravnatelj Agencije za plaćanja Antun Vujić.

Europski istražitelji su zbog slučaja Tolušić prošloga ponedjeljka ispitali i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, doznao je Nacional od izvora iz samog vrha Ministarstva poljoprivrede. Isti je izvor Nacionalu potvrdio i da ministrica Marija Vučković nije jedina koju su istražitelji Ureda europskog javnog tužitelja ispitali posljednjih dana te da su ispitani i državni tajnik Zdravko Tušek te ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić.

Iako je Nacional potvrdu ove informacije zatražio i službeno od Ministarstva poljoprivrede, ali iz tog su nam ministarstva samo poručili da “Ministarstvo poljoprivrede, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, nije u mogućnosti komentirati kazneni postupak koji je u tijeku”. Dakle, isto ono što je u srijedu rekla i ministrica Vučković, da bi odmah potom – demantirala sama sebe.

ZASAD SAMO SVJEDOCI: Europski istražitelji zbog Tomislava Tolušića ispitali i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković i dvojicu njenih bliskih suradnika

Komentiraj