Ministrica Obuljen Koržinek uputila sućut obitelji Zdenke Heršak

Nezapamćena energija, entuzijazam i vedrina Zdenke Heršak trajno su obilježile povijest hrvatske drame, istaknula je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u poruci sućuti obitelji preminule dramske umjetnice.

” Angažmanom na kazališnim daskama, ali i brojnim zapaženim ulogama na filmu i u serijama, zauzela je posebno mjesto na domaćoj sceni. Nezapamćena energija, entuzijazam i vedrina koje je uložila u svaku od interpretacija trajno su obilježile i obogatile povijest hrvatske drame”, istaknula je ministrica kulture u poruci sućuti u povodu smrti Zdenke Heršak, cijenjene glumice i dugogodišnje članice glumačkog ansambla kazališta Gavella.

Zdenka Heršak preminula je u petak, 3. srpnja u Zagrebu u 92. godini.

Dugogodišnja članica ansambla Gradskoga dramskog kazališta Gavelle karijeru je počela u dubrovačkom kazalištu te kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kada je Branko Gavella osnovao teatar u Frankopanskoj, pridružila se njegovu ansamblu, čija je članica ostala do odlaska u mirovinu.

Uz ostalo, igrala je u Držićevu i Škiljanovu “Dundu Maroju”, gdje je kao Laura na pozornicu tijekom osam godina igranja izašla 130 puta, u Krležinom i Radojevićevom “Kraljevu” igrala je od 1970. do 1982., a zapažene uloge ostvarila je i u von Horváthovim “Pričama iz Bečke šume”, “Balkonu” J. Geneta, “Ivanovu” A. P. Čehova, u predstavi “Plug i zvijezde” po S. O’Caseyu, u “Spašenima” E. Bonda, “Gle, kako dan lijepo počinje” Z. Bajsića i drugima.

Komentiraj