Ministrica o pismu sindikata HNK: “Radi se o vrlo ozbiljnim optužbama”

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u ponedjeljak se , na upit novinara, očitovala o otvorenom pismu koje su ranije danas sindikalni povjerenici HNK-a poslali osnivačima, Ministarstvu kulture i medija, Gradskom uredu za kulturu Grada Zagreba te članovima Kazališnog vijeća, u kojemu stoji da 69,67 posto zaposlenika HNK podupire smjenu intendantice Dubravke Vrgoč.

“Dobila sam to pismo i ne mislim da su ovakvi tipovi otvorenih pisama najbolji način komuniciranja”, rekla je Nina Obuljen Koržinek u Ministarstvu kulture i dodala da je sutra sjednica Kazališnog vijeća ta da će nakon sjednice razmotriti pismo i ako bude trebalo razgovarati s njegovim potpisnicima.

“Tijekom studenoga i početkom prosinca u javnosti su bile iznesene vrlo ozbiljne optužbe vezane uz poštovanje epidemioloških mjera. Mi smo putem Kazališnog vijeća još jednom zatražili i dobili vrlo detaljno izviješće uprave”, rekla je ministrica i dodala da moli predsjednika Kazališnog vijeća da izviješće o eventualnom kršenju mjera daju i predstavnici sindikata.

“Nismo od njih dobili nikakvo izvješće. S obzirom na to da se radi o vrlo ozbiljnim optužbama i jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji, mi ćemo svu dokumentaciju koju smo primili dostaviti nadležnim tijelima budući da su u međuvremenu podignute i neke optužnice”, dodala je.

“Što se tiče drugih pitanja koja se navode u tom pismu, HNK je zadnjih nekoliko godina najposjećenije kazalište, svi znamo da se traži karta više, imali su veliki broj međunarodnih gostovanja, nacionalnih nagrada i koprodukcija i nije primjereno pozivati se da bi to kazalište eventualno loše radilo. Tome svjedoči i šira kulturna javnost i publika”, rekla je ministrica kulture i medija i pozvala sve “da se razgovara” na za to primjerenim mjestima.

Sindikalni povjerenici HNK: Za smjenu intendantice 69,67 posto zaposlenih

Komentiraj