Ministrica Divjak poziva da se ne inzistira na detaljima zbog koji se može propustiti prilika za postizanje konsenzusa

Hina

Nova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je u srijedu javnost da ne inzistira na detaljima zbog kojih se može propustiti prilika za postizanje konsenzusa o obrazovnim politikama, jer inzistiranje na pitanjima na koja je već odgovorila vodi ka korištenju obrazovanja u dnevno-političke svrhe.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon okruglog stola o izmjenama Zakona o znanosti, ministrica je poručila kako namjerava revidirati rad u vezi izbora članova radne skupine za provedbu reforme, da vidi je li bilo nepravilnosti, a ne raspisivanje natječaja za novu radnu skupinu.

“Ako sada moramo biti u poziciji da ponovo odgovaramo na ta pitanja, radimo ono što sam rekla da nećemo raditi, a to je da koristimo obrazovanje u dnevne političke svrhe”, kazala je.

Ističe kako joj je namjera da “obrazovanje maknemo iz fokusa dnevne politike i prepucavanja na relaciji različitih stranaka, pa i rovovskih bitaka”, te da u sklopu Vlade, “u dogovoru s potpredsjednikom i predsjednikom Vlade stvarno pokušamo izvršiti ono što smo obećali”.

“Ja sam za to da razgovaramo sa zainteresiranom javnošću, kao što smo sad imali priliku na okruglom stolu sindikata. Naravno, sve odluke se trebaju usuglašavati unutar Vlade, ali isto tako, molim vas da ne moramo inzistirati na detaljima da propustimo priliku, a mogli bismo je propustiti, da na nacionalnoj razini dobijemo konsenzus oko toga kakve promjene želimo”, rekla je Divjak.

Komentiraj