Hrvatska
Decoration icon

sjednica

MINISTRI: Uštede su moguće

Autor:

Zagreb, 04.02.2016 - Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegoviæ i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepiæ tijekom sjednice Vlade RH.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Ministri smatraju kako Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta pridonosi imenovanju najboljih kandidata na dužnosti njihovih zamjenika i pomoćnika i nije im sporno što neće sami moći imenovati svoje najbliže suradnike.

To je zajedničko tijelo koje može iznjedriti najbolje kandidate, rekli su novinarima uoči početka sjednice pred Banskim dvorima.
Ministri nisu željeli govoriti o pojedinostima mogućih proračunskih ušteda u njihovim resorima dok se ne vide obrisi budućeg proračuna.
Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović kazala je kako su razgovori oko proračuna počeli i da će uskoro javnost o tome biti informirana. Upitana ima li u njezinom resoru mjesta za uštede Alibegović je odgovorila kako u svakom ministarstvu ima prostora za uštede. Također je zamolila za strpljenje kada je riječ o kadrovskim rješenjima.
Ministar turizma Anton Kliman kazao je kao je njegovo ministarstvo s reativno skromnim poračunom, no da je to najpropulzivniji sektor hrvatskog gospodarstva, no da je spreman na razgovor i o eventualnim uštedama u resoru.
Ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović rekao je kako prostora za uštede uvijek ima i da treba povećati učinkovitost. Kao i ministar turizma rekao je kako će imenovanja najbližih suradnika biti u konzultaciji s njima (ministrima).
Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić rekao je kako su uštede uvijek moguće te da očekuje kako će dio vezan uz fondove EU biti i veći. Što se tiče kadrovskih rješenja vjeruje da će biti imenovani stručni  i sposobni ljudi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)