Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, iz redova Mosta, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade da HDZ ima priliku i obvezu zaštititi nacionalne interese, a ministar graditeljstva Lovro Kušćević, iz HDZ-a, uvjeren je da će čelnici dviju stranaka, Božo Petrov i Tomislav Karamarko, „naći najbolje rješenje“ krize vlasti.

Novinari su, kao i prije početka sjednice, i po njezinome završetku propitivali ministre HDZ-a i Mosta s kakvim su osjećajima sudjelovali na sjednici s obzirom na to da je Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om zatražila opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Orepić je kratko kazao da mu nije bilo neugodno te bez dodatnih pojašnjenja poručio – „HDZ ima priliku i obvezu zaštititi nacionalne interese u ovom trenutku“.

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović iz Mosta kazala je da su se svi članovi Vlade srdačno pozdravili prije početka sjednice te „odradili“ njezin dnevni red. „Čekaju nas novi zadaci i obveze tijekom dana“, dodala je.

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević izjavu je dao i prije te po završetku sjednice Vlade, a potvrdio je da je svojevrsna nelagoda i napetost na sjednici postojala. „Puno bi ugodnije bilo raditi u drukčijim okolnostima. A ja sam uvjeren da će čelnici naših stranaka naći najbolje rješenje“, rekao je.

Na pitanje kako tumači to da premijer Orešković ne želi otići iz Vlade odgovara: „Svatko ima pravo na svoje mišljenje“.

Ističe kako svaki član Vlade radi i trudi se oko onoga za što je izabran, a na pitanje novinara kazao je kako je s čelnikom Mosta i potpredsjednikom Vlade Petrovom prije početka sjednice razgovarao o reformskim mjerama.

„Naši odnosi pojedinačno nisu poremećeni, a to što se naši čelnici moraju malo još dogovoriti to će biti riješeno“, rekao je.

Komentiraj