MINISTRI GRČIĆ I MARAS: “Građani sve više prepoznaju rezultate Vlade”

Tomislav Miletic/PIXSELL

Građani sve više prepoznaju rezultate Vladina rada, ali i lošu alternativu koju nudi oporba, ocijenili su u subotu potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Komentirajući najnovije istraživanje popularnosti stranaka i koalicija “Cro demoskop”, koje pokazuje da se smanjuje prednost HDZ-a nad SDP-om, odnosno razlika među koalicijama kojima su na čelu te dvije stranke, ministar Maras je odgovorio kako smatra da građani prepoznaju što Vlada radi i biraju između “dvije vrlo jednostavne alternative”.

“Jedna je ona koja Hrvatsku gura naprijed i omogućuje gospodarski rast, nova zapošljavanja i bolje sutra, a s druge je nesigurna, koja nudi jedino kaos, nered i povratak na staro”, rekao je Maras koji sudjeluje na konferenciji “Poslovni uzlet grada Jastrebarskog”.

  • Građani sve više prepoznaju rezultate Vladina rada, izjavili Grčić i Maras.
  • Građani prepoznaju što Vlada radi i biraju između “dvije vrlo jednostavne alternative”.

Potporedsjenik Grčić vjeruje u nastavak trenda jačanja popularnosti SDP-a i njegove koalicije što je rezultat vrlo vidljivih rezultata Vlade.

I on drži da su građani prepoznali te rezultate. Dodaje da su u središtu rada Vlade problemi koje građani prepoznaju, a to je prije svega otvaranje radnih mjesta, što je po njegovim riječima najbolji način zadržavanja stanovništva u Hrvatskoj.

Grčić smatra da je odljev mladih u inozemstvo rezultat otvaranja granica, odnosno ulaska Hrvatske u EU, te ističe da iseljavanje nije ni blizu razmjera na koje ukazuje vladina politička konkurencija.

“Ni o kakvom broju od sto tisuća iseljanih ne možemo govoriti. U zadnje dvije godine odselilo se oko 15 tisuća, uglavnom mladih ljudi, puno manje nego u drugim zemljama kad su ušle u EU”, kaže Grčić.

“Brojke nisu tako dramatične kakvima se žele prikazati, a naš je zadatak boriti se jačanjem gospodarstva i otvaranjem radnih mjesta, da naši mladi ljudi ostanu u Hrvatskoj, jer je ovo najbolje mjesto za život”, kaže Grčić.

Komentiraj