Ministarstvo zdravstva: “Nema krize s respiratorima u OB Varaždin”

Ministarstvo zdravstva u četvrtak je u priopćenju demantiralo medijske napise o velikoj krizi u varaždinskoj Općoj bolnici zbog nedostatka tri respiratora. Ministarstvo je poručilo da su promptno osigurali pet respiratora koji se upravo dostavljaju u OB Varaždin.

“U trenutku kada je signalizirano iz OB Varaždina da nedostaju tri respiratora, istog trena smo reagirali i putem naše mreže koordinatora osigurali pet respiratora, 3 iz KBC-a Zagreb i 2 iz KBC-a Sestre milosrdnice. Ovom prigodom, zahvaljujem se ravnateljima tih bolnica kao i našim koordinatorima na terenu koji su, kao i uvijek, osigurali u vrlo kratkom roku potrebne uređaje. Zahvaljujem oporbi na brizi. Naši pacijenti niti u jednom trenutku nisu ostali bez respiratora, poglavito tijekom COVID-19 epidemije, a neće niti sada”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Iz Ministarstva dodaju da se bolnice, unatoč pritisku na zdravstveni sustav, uspješno nose sa svim potrebama oko zbrinjavanja COVID-19 bolesnika. Kontinuirano, dodaju, komuniciraju s ravnateljima bolnica, i koordinatorima na terenu i lokalnim kriznim stožerima te zajedničkim naporima stvaraju ‘dodatne kapacitete, vodimo računa o dostatnosti kadrova te potrebnim uređajima i medicinskoj opremi’.

Ministar Beroš dodao je da su svi napori uzaludni ako se ne pridržavamo epidemioloških mjera. “Stoga, apeliram na sve građane, a posebno mlade da poštuju mjere koje nisu osmišljene da bi ikome ograničavale slobodu već da nas sve zaštite od ove bolesti koju ne smijemo omalovažiti. Iako smo već pomalo umorni od mjera koje nam ograničavaju život, bilo bi šteta da nadomak ‘starog normalnog’ izgubimo strpljenje. Umjesto toga, izdržimo još malo, poštujmo mjere, cijepimo se i nastavimo život punim intenzitetom čim prije”, zaključio je Beroš.

Komentiraj