[quote_box_center]

  • Smijenjeni ravnatelj Neven Voće najavio je za ponedjeljak konfenrenciju za novinare pod nazivom “Afera Zagrebtower i ostavka ravnatelja Agencije” na kojoj će, najavljuje, iznijeti detalje vezane uz troškove preseljenja AZO u Zagrebtower, te govoriti o pritiscima zbog odbijanja potpisivanja odluke o preseljenju

[/quote_box_center]

Ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša (AZO), Neven Voća, u ponedjeljak je razriješen dužnosti zbog nepoštivanja odluke Upravnog vijeća AZO-a o preseljenju u Zagrebtower, čime je doveo u pitanje svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Voća, tvrde iz Ministarstva, nije postupio po nalogu Upravnog vijeća od 16. prosinca prošle godine koje je donijelo odluku o sklapanju ugovora o podzakupu s Ministarstvom i Fondom za poslovne prostore.

Voća uzrokova dodatni trošak od 150 do 250 tisuća kuna

Premda su se tehnički i prostorni uvjeti za preseljenje AZO-a stekli u studenom i prosincu prošle godine, osigurana su dodatna pisana odobrenja svih nadležnih tijela, te je Upravno vijeće donijelo odluku kojom se ravnatelju nalaže sklapanje ugovora o podzakupu, Voća nije sklopio ugovor čime je uzrokovao dodatni i nepotrebni trošak za državni proračun koji se procjenjuje na 150.000 do 250.000 kuna.

Osim toga, napominje se u priopćenju, suprotno odluci Upravnog vijeća, od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom zatražio je dodatni prostor na drugoj lokaciji čime u pitanje dovodi kompletan proces preseljenja triju proračunskih tijela – Ministarstva zaštite prirode i okoliša, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Agencije za zaštitu okoliša, te izvanproračunskog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na objedinjenu lokaciju i otvara rizik milijunske štete za proračun.

Stoga je temeljem zahtjeva Upravnog vijeća AZO-a od 17. travnja ministar Mihael Zmajlović donio odluku o razrješenju ravnatelja, kaže se u priopćenju.

Smijenjeni ravnatelj Neven Voće najavio je za ponedjeljak konfenrenciju za novinare pod nazivom “Afera Zagrebtower i ostavka ravnatelja Agencije” na kojoj će, najavljuje, iznijeti detalje vezane uz troškove preseljenja AZO u Zagrebtower, te govoriti o pritiscima zbog odbijanja potpisivanja odluke o preseljenju.

Komentiraj