Ministarstvo turizma i sporta raspisalo natječaj za stipendiranje obrazovanja vrhunskih sportaša

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša s ciljem bolje skrbi o sportašima, poticanju dualne karijere i školovanju bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša.

Javni poziv namijenjen je sportašima osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih na visokim učilištima za akademsku 2020./2021. godinu, a Natječaj je namijenjen bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za poticanje stjecanja njihovih stručnih kvalifikacija, priopćilo je u srijedu Ministarstvo turizma i sporta.

Rok za prijavu na oba poziva je 23. listopada 2020. godine, a svi detalji mogu se pronaći na web stranici Ministarstva turizma i sporta. 

U prošloj godini pravo na subvenciju školarine ostvarila su 84 vrhunska sportaša, koji su upisali različite obrazovne programe na visokim učilištima ili ustanovama za stručna usavršavanja u sportu, i za to su isplaćena financijska sredstva u ukupnom iznosu od 740.671,27 kuna.

Komentiraj