Ministarstvo pravosuđa traži izručenje Mamića i zbog podmićivanja osječkih sudaca

Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske od BiH zatražilo je izručenje Zdravka i Zorana Mamića, ovaj put kao okrivljenike u postupku koji je protiv njih pokrenuo USKOK zbog podmićivanja osječkih sudaca, objavio je u nedjelju Jutarnji list.

“Ministarstvo pravosuđa i uprave zaprimilo je potrebnu dokumentaciju te je početkom srpnja sastavilo i podnijelo molbu za izručenje Zdravka Mamića u svrhu vođenja kaznenog postupak pred USKOK-om te je podnesena dopunska molba za izručenje Zorana Mamića u svrhu vođenja kaznenog postupka pred USKOK-om”, navodi se u odgovoru Ministarstva listu te podsjeća da su još u svibnju podnijeli molbu za izručenje.

Usprkos traženju braće Mamić da im se omogući da kaznu na koju su osuđeni pred osječkim Županijskim sudom služeu BiH, hrvatski sudovi su njihov zahtjev odbili. Konačnu odluku o izručenju Zdravka i Zorana mamića donijet će sud u BiH te ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Zdravko Mamić najavio je da će, bude li to jedini način da izbjegne povratak u Hrvatsku, zatražiti i politički azil u BiH.

Komentiraj