Ministarstvo pravosuđa potvrdilo raspisivanje referenduma za Lungomare

Ministarstvo pravosuđa i uprave utvrdilo je da je prijedlog za raspisivanje referenduma o gradnji hotela na šetalištu Lungomare podnesen od potrebnog broja birača i da je referendumsko pitanje sukladno odredbama zakona, priopćeno je u ponedjeljak iz pulske Gradske uprave. 

Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma sadrži referendumsko pitanje “Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja Lungomare ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina”.

Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma uvrstit ću na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati 30. kolovoza, s prijedlogom da se referendum održi 9. listopada, kako su tražili predstavnici Inicijative “Referendum za Lungomare”, izjavila je predsjednica pulskog Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski.

Građanska inicijativa “Referendum za Lungomare” prikupila je u svibnju dovoljan broj potpisa, više od 11.000, za pokretanje referenduma o gradnji hotela na Valkanama, odnosno na šetalištu Lungomare.

Aleksej Orel iz inicijative tada je rekao kako su time građanima omogućili da se na referendumu izjasne žele li da se na Lungomare gradi hotel.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]