Ministarstvo hrvatskih branitelja u nedjelju je najoštrije osudilo objavu Matije Babića na Facebooku, navevši da govorom mržnje usmjerenim prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata stvara netrpeljivost, razdor te diskriminira hrvatske branitelje.

U vezi s objavom Matije Babića preko društvene mreže Facebook, objavljene dana 27. travnja 2017. godine u 18:21 sati, u kojoj Matija Babić “govorom mržnje usmjerenim prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata stvara netrpeljivost, razdor te diskriminira hrvatske branitelje, smatramo potrebnim reagirati”, ističe Ministarstvo i najoštrije osuđuje takav čin kojim se nanosi šteta časti i ugledu hrvatskih branitelja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja navodi da Babić “u svojoj objavi najdublje vrijeđa i omalovažava hrvatske branitelje te se na krajnje neprihvatljiv i neukusan način obraća braniteljsko-stradalničkoj populaciji koja je svojom žrtvom stvorila demokratsku i slobodnu Hrvatsku”.

“Upravo ti ljudi omogućili su sve slobode koje danas uživamo. Matija Babić svojim govorom mržnje pogrdno se odnosi prema hrvatskim braniteljima i obezvrjeđuje sve vrijednosti Domovinskog rata i moderne hrvatske države”, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja i poručuje da je govor mržnje prema braniteljsko-stradalničkoj populaciji i širenje difamacije, te stvaranje zastrašujućeg, prijetećeg i štetnog okruženja, apsolutno neprihvatljivo.

Podsjeća da se Republika Hrvatska, sukladno Ustavu, obvezala se da će posvetiti posebnu skrb zaštiti hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja. Također, sukladno Deklaraciji o Domovinskom ratu, obveza svih građana, državnih i društvenih institucija, sindikata, udruga i medija je čuvanje vrijednosti i dostojanstva Domovinskog rata te časti, ugleda i dostojanstva svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

“Ovakav govor mržnje prema braniteljsko-stradalničkoj populaciji i širenje difamacije, kao i stvaranje zastrašujućeg, prijetećeg i štetnog okruženja, apsolutno je neprihvatljivo. Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzeti će sve pravne i zakonske mogućnosti kako bi zaštitilo dignitet hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i neće dopustiti ovakvo ophođenje prema najzaslužnijima za stvaranje neovisne, demokratske i slobodne Hrvatske”, poručilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja .

Komentiraj