FOTO: IntegralEdu

Novo donesena odluka engleskog Ministarstva obrazovanja ohrabruje sve studente koji će upisivati prvu godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2019/20. Naime, Ministarstvo obrazovanja Velike Britanije potvrdilo je ovih dana da će i dalje podupirati upisivanje studenata iz Europske unije na njihova sveučilišta te je time omogućilo svima koji će upisivati studije na jesen 2019. da i dalje imaju jednake beneficije kao i britanski studenti – smanjene školarine i pravo na zajam za pokrivanje školarine.

Škotsko Ministarstvo obrazovanja je beneficije EU studentima potvrdilo još u veljači, a isto je ovaj tjedan učinio i Wales.

“Upravo je ovo zadnje, mogućnost dobivanja zajma koji bi pokrio cijeli iznos školarine za sve tri godine preddiplomskog studija, bio najveći okidač pri odluci o studiranju u Velikoj Britaniji. Školarine u toj zemlji mogu narasti do maksimalnih 9250 funti po godini, a uzimanjem zajma hrvatski studenti mogli su ostvariti san studiranja u jednom od najprestižnijih visokoobrazovnih sustava na svijetu.”, naglašava Lea Ban, savjetnica u IntegralEdu, agenciji za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu.

Za hrvatske studente koji odabiru studiranje na engleskom jeziku Velika Britanija je od ulaska Hrvatske u EU destinacija br. 1 za studiranje pa tako i broj prijavljenih studenata na britanska sveučilišta raste svake godine.

Postoje mnogi izvori gdje se mogu pronaći informacije pomoću kojih se može donijeti odluka o studiranju u inozemstvu. IntegralEdu jedna je od najstarijih obrazovnih agencija koja već 25 godina savjetuje studente diljem Europe o studiranju u inozemstvu, s posebnim naglaskom na studiranje u Velikoj Britaniji. IntegralEdu hrvatskim studentima besplatno daje informacije o potrebnim ocjenama na državnoj maturi, načinu prijave, što trebaju znati prije i tijekom prijave te sve informacije koje oni i njihovi roditelji žele znati.

Za sve koji imaju nedoumica o smjeru na koji se žele prijaviti, ili studiju u inozemstvu, IntegralEdu organizira tzv. Clearing koji će se održati 19.07.2018. godine u Zagrebu, u prostorijama agencije. Sudionici događanja imat će priliku i upoznati predstavnike poznatih britanskih sveučilišta i proći intervju te se upisati na željeno sveučilište na licu mjesta.

Komentiraj