MINISTARSTVO O TRAGEDIJI ‘Dom je privatni, Ministarstvo nije osnivač’

Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odgovorili su kako dom za starije osobe ‘Zelena oaza’, u kojem je u noći s petka na subotu izbio požar, nije u njihovoj nadležnosti jer je privatna institucija te sve dozvole dobiva od lokalne samouprave, javlja Dnevnik.hr.

“Kao prvo izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se dogodio u Obiteljskom domu za starije i nemoćne ‘Zelena oaza’ u Andraševcu u kojem je kako saznajemo, život izgubilo šestero ljudi.

Spomenuti Obiteljski dom za starije i nemoćne je privatni dom, dakle Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije osnivač, kao niti Republika Hrvatska, već je osnivač fizička osoba koja dozvolu za rad pribavlja pri jedinicama lokalne i regionalne samouprave, u ovom slučaju Županije. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nema sklopljene ugovore o financiranju s navedenim Obiteljskim domom.

Po završetku policijske istrage, a kada informacije budu dostupne, postupat ćemo u skladu s našim nadležnostima”, kazali su za Dnevnik iz ministarstva.

 

Komentiraj