Ministarstvo o cijepljenju: “Otklonili smo grešku, platforma radi bez poteškoća”

Nastavlja se cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu. Gužve su u utorak nešto manje nego dan ranije, a cijepili su se i mlađi Zagrepčani koji su zbog greške u sustavu dobili svoj termin.

Ministarstvo zdravstva objasnilo je da je poziv mlađim građanima poslan zbog greške u sustavu platforme cijepise.zdravlje.hr.

“Zbog tehničkih problema i pucanja automatske obrade datoteke prilikom obrade mailova građana za preostale termine za cijepljenje u utorak 13. travnja na masovnom punktu na Zagrebačkom Velesajmu, termini građana nisu se popunili prema potvrđenom ugovorenom algoritmu te je mimo prioritetne skupine pozvana mlađa populacija. Tijekom jutra 12. travnja sve su nepravilnosti otklonjene i platforma cijepise.zdravlje.hr radi bez poteškoća”, navode.

Dodaju da bez obzira na tehničke nepravilnosti termini nisu ukinuti te se pozivaju mlađi građani da se na njih odazovu. Objašnjavaju kako i dalje prioritet imaju stariji od 65 i kronični bolesnici, a pozivi prema mlađima idu samo ako odustane netko od starijih kako ne bi propala nijedna doza niti termin na Velesajmu.

“Pacijenti koji su se javili svom liječniku obiteljske medicine, a nisu su se prijavili putem platforme cijepise.zdravlje.hr neće zbog toga dobiti kasniji termin, već su prijavljeni prema listi prioriteta. Kako bi se što više popunio kapacitet masovnog punkta na Velesajmu, svakodnevno pratimo odaziv zainteresiranih na svakom kanalu središnjeg sustava registriranih te sukladno tome definiramo optimalni miks prijavljenih kako bismo realizirali maksimalnu popunjenost masovnog punkta”, zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Komentiraj