Ministarstvo kulture u rujnu nastavlja program “Ruksak (pun) kulture”

Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavlja s umjetničko-edukativnim programom “Ruksak (pun) kulture” u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih.

“S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa”, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva kulture, koje je na svojim web stranicama objavilo popis dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje gdje će se u prvom polugodištu odvijati program.

U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.

Također, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije realiziran je „otočki“ dio projekta, s programima na 21 otoku, u 5 dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i 4 srednje škole.

Realiziran je i eksperimentalni program “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura” u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske. U 8 umjetničko-edukativnih programa sudjelovalo je oko 400 djece i mladih u odgojno-obrazovnim ustanovama u Subotici.

Prošle godine održana su i dva cjelogodišnja Ruksaka: “Vježbenica za pokret i ples u praksi”, Plesnog centra Tala i “Sedmi kontinent – filmska destinacija za djecu” Udruge Djeca susreću umjetnost, podsjećaju iz Ministarstva.

Programi su se održali u Dječjem vrtiću Bambi u Sunji i u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće, u Budaševu. Obje odgojno-obrazovne ustanove nalaze se u području od posebne državne skrbi.

Komentiraj