Ministarstvo graditeljstva DORH-u uputilo slučaj HDZ-ove načelnice Lovreća

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u petak su se oglasili o subvencioniranim kreditima, u jeku slučaja HDZ-ove načelnice Lovreća, Anite Nosić.

“Subvencioniranje stambenih kredita je mjera pomoći Vlade Republike Hrvatske kojom se hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita. Temeljni cilj mjere je pomoć mladim obiteljima da lakše dođu do svog doma. Eventualno postojanje bilo kakvih nepravilnosti u postupcima dodjele subvencija stambenih kredita kao i postupcima formiranja lista za POS stanove potpuno je neprihvatljivo.

Pokrenuta je interna revizija u APN-u, zatraženi su potrebni podaci MUP-a i Ministarstva uprave, a konkretan predmet upućen je DORH-u s obzirom na sumnju da je u postupku bilo spornih radnji. Revizijom će se također utvrditi i daljnji postupci u spomenutom predmetu.

“Nemam ni mrvicu tolerancije prema bilo kakvoj zlouporabi mjera koje imaju za cilj mladima omogućiti da na lakši i jeftiniji način dođu do svog doma. Interna revizija je u tijeku, ukoliko se pokaže potrebnim, idemo i u izmjene akata”, izjavio je ministar Štromar.

Nakon dovršetka interne revizije, rezultate ćemo proslijediti nadležnim institucijama te informirati javnost”, priopćili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Komentiraj