Ministarstvo branitelja ne vidi ništa sporno u angažmanu Sučića koji je razbijao po Vukovaru, kršio mjere i vrijeđao policajca

S obzirom na medijske napise vezano uz ponovno angažiranje Stjepana Sučića  koji je prošle godine smijenjen s mjesta pomoćnika ministra branitelja Tome Medveda zbog nedoličnog ponašanja u kafiću, kršenju epidemioloških mjera i vrijeđanja policajca, reagirali su iz resornog ministarstva.

Ministarstvo navodi kako je netočno je da je ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri  među svojim prvim  potezima  angažirala Stjepana Sučića, kao i da će joj na bilo koji način biti nadređeni.

“Sučić je angažiran prije njezinog imenovanja temeljem ugovora o djelu do 30. lipnja 2021. za poslove vezane uz aktivnosti pronalaženja grobišta, ekshumacije i identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka svih stradalih, uz naknadu od 6.000 kn mjesečno.

Na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, g. Sučić  dokazao se po iznimnoj stručnosti, što su prepoznale i udruge i članovi obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu i koji s njime održavaju izvrsnu suradnju.

U mandatu g. Sučića u Upravi za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja uspostavljen je hrvatski model traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te vjerujemo kako će i kao ugovorni djelatnik svojim znanjem i iskustvom pomoći u tom iznimno zahtjevnom i osjetljivom procesu.

Naš primarni cilj ostaje pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu. Otkrivanje istine o sudbinama nestalih naša je najveća obveza prema njihovoj žrtvi i prema članovima njihovih obitelji te vjerujemo kako će g. Sučić zajedno sa svima koji sudjeluju u tom procesu i dalje davati svoj značajan doprinos”, navodi se u priopćenju.

Pomoćnik ministra Medveda koji je razbijao po Vukovaru ponovno radi u Ministarstvu branitelja

Komentiraj