HINA/ Tomislav PAVLEK

Ministarstva, državne ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici, posljednjoj u ovoj godini, ukinula odluku Vlade Zorana Milanovića iz 2012. godine, prema kojoj se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.

Odluku je obrazložila ministrica kulture Nina Obuljen, koja je kazala kako se odluka ukida jer su se okolnosti promijenile otkako je odluka stupila na snagu. “Hrvatskoj je na raspolaganju novac iz cijelog niza europskih strukturnih investicijskih fondova i postoji potreba da se o tim mogućnostima puno bolje komunicira i izvijesti javnost, a osim toga Vlada je u svom programu za ovo mandatno razdoblje stavila naglasak upravo na aktivno djelovanje i informiranje građana o svim reformskim programima i procesima i vezano uz zapošljavanje i gospodarske aktivnosti i mogućnosti koje se pružaju iz nacionalnih i europskih fondova za financiranje”, rekla je ministrica.

Dodala je kako tijela javne vlasti i ustanova, tvrtki i javnih poduzeća o angažiranju PR agencija moraju prehodno izvijestiti Vladu, odnosno nadležna ministarstva.

Komentiraj