HINA/ Damir SENČAR

MINISTAR ZDRAVSTVA DARIO NAKIĆ Veći standard za pacijente – tko želi više, morat će platiti

Ministar zdravstva Dario Nakić u utorak je, gostujući u emisiji ‘Studio 4’ HRT-a, rekao kako će inzistirati na kvaliteti, uvođenju reda i potpune transparentnosti te financijski održivog sustava.

Najavio je i kako od ministra financija neće tražiti povećanje proračuna za zdravstvo. Nakić je dodao kako će uvesti racionalizaciju unutar sustava, a novac će koncentritati na ono najbitnije – liječenje bolesnika.

Demantirao je medijske napise o smanjenju prava pacijenata. “Naprotiv, moja je namjera povećanje prava pacijenata. Određene usluge ćemo staviti u nadstandard – stručna društva će odrediti standard, ali ako netko želi nešto više, dobit će to za novac, a taj novac ćemo upotrijebiti za osnovno liječenje pacijenata. To smatram zaštitom prava pacijenata”, rekao je Nakić.

Istaknuo je kako unutar sustava treba uvesti red da se liječici mogu profesionalno ostvariti. “to ćemo nastojati popraviti i tada će biti manji odljev zdravstvenih radnika. Već sam počeo pregovore sa liječničkim organzacijama da damo dignitet profesiji. Oni traže pristojne uvjete, traže dostojanstvo”, rekao je Nakić.

Komentiraj