HINA/ FENA/ Emanuel Soc

ŠAROVIĆ ‘ Jedan poljoprivrednik u Makedoniji za poticaj dobiva, u prosjeku, tri do četiri puta više sredstava nego poljoprivrednik u BiH’

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović u nedjelju je za N1 komentirao delegacije Vlade Makedonije i govorio o odnosima dvije zemlje.

“Njihov agrarni budžet je preko 150 milijuna eura na godišnjem nivou, što znači da je dva puta viši nego u Bosni i Hercegovini. Jedan poljoprivrednik u Makedoniji za poticaj dobiva, u prosjeku, tri do četiri puta više sredstava nego poljoprivrednik u BiH. To je iskustvo Makedonije. To njihovo izdvajanje i napredak su za nas vrlo važni. Mi smo tijekom prošle godine krenuli s izvozom nekih poljoprivrednih proizvoda. Mlijeka i mliječnih proizvoda u značajnoj mjeri, ali i piva i vode. Nastojimo da otklonimo moguće barijere”, kazao je Šarović.

Prošlogodišnja razmjena BiH i Makedonije oko 300 milijuna KM. Rast ekonomske suradnje prošle godine 10% i raste ove godine. Do kraja mandata Vijeća ministara, do iduće godine, trebala bi biti povećana za dodatnih 100 milijuna KM – plan je Vijeća ministara.

Komentiraj