U povodu početka nove školske godine, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u nedjelju je svoj djeci i učenicima te njihovim roditeljima i skrbnicima, učiteljima i nastavnicima, odgojiteljima, odgajateljima, stručnima suradnicima i ravnateljima te ostalim dionicima odgojno-obrazovnog sustava, zaželio poticajno okružje te uspješnu novu pedagošku i školsku godinu.

“U učenju i poučavanju želim vam ushićenost, kreativnost, marljivost i odlučnost, a na putu k novim znanjima neka vas prate zaigranost, radoznalost i međusobno uvažavanje”, poručio im je ministar Šustar.

Na vozače  je apelirao da tijekom cijele godine, a posebice sljedećih tjedana, prilikom izlaska na ceste, osobito u blizini vrtića i škola, posebnu pozornost obrate na djecu i učenike.

Šustar je posebno pozdravio ovogodišnje ‘prvašiće’ te im zaželio dobrodošlicu u školske klupe ali i učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, biti potpora u učenju.
Sustavno kvalitativno unaprjeđivanje odgojno-obrazovnoga i cjelokupnoga školskoga i nastavnog rada, naglasio je, ostaje temeljni cilj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

“U tu svrhu, tijekom ove pedagoške i školske godine pristupit ćemo izradi i donošenju zakona i pravilnika, kao i novih propisa iz područja odgoja i obrazovanja kojim će se otvoriti još veći prostor osobne inicijativnosti, stvaralaštva i djelotvornoga odgojno-obrazovnog rada te vas molim da se aktivno i odgovorno uključite u njihovo oblikovanje i provedbu. Time ćemo pokazati kako Hrvatska ima vrsne i vrijedne učitelje i nastavnike, odgojitelje i odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje – a to znači i visokokvalitetne dječje vrtiće i škole koji su istinski nositelji i promicatelji pozitivnih promjena u društvu. Jer, upravo ste vi i vaš predan rad pokretač realizacije punog potencijala naše djece i učenika što, u konačnici, utječe na njihov uspjeh u školi – toliko puta potvrđen na domaćim i međunarodnim natjecanjima – kao i na odabir njihovoga životnog puta”, istaknuo je Šustar.
Naglasio je kako je odgoj i obrazovanje ključ za uspješno stvaranje modernoga građanskog društva, a razvoj osobnih potencijala i njihovo korištenje za vlastitu dobrobit i za dobrobit gospodarstva i društva u cjelini, dugoročan zalog budućnosti. “Stoga je od izuzetne važnosti da kao društvo, u suradnji s roditeljima i skrbnicima, ustrajemo u uspješnom odgoju i obrazovanju naše djece i učenika temeljenom na nacionalnim i europskim vrednotama te na svijesti o bogatstvu i jedinstvenosti svake osobe”, poručio je ministar.

“Budući da samo međusobnim uvažavanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo unaprijediti odgojno-obrazovni sustav, vjerujem da ćemo i ove pedagoške i školske godine nastaviti uspješnu suradnju spremno prihvaćajući i savladavajući nove izazove. S tim u svezi, svoj djeci i učenicima te njihovim roditeljima i skrbnicima, učiteljima i nastavnicima, odgojiteljima, odgajateljima, stručnima suradnicima i ravnateljima, kao i ostalim dionicima odgojno-obrazovnog sustava, u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u svoje osobno ime, želim poticajno okružje te uspješnu novu pedagošku i školsku godinu”, istaknuo je ministar Šustar.

Komentiraj