Ministar Šustar: Školstvo i znanost Vukovarsko-srijemske županije trebaju jaču potporu države

Miranda Cikotic/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar ocijenio je danas u Vukovaru kako Vukovarsko-srijemska županija i cijela Slavonija trebaju i zaslužuju jaču potporu države u svim područjima, pa i kad je riječ o ulaganjima u školstvo i znanost.

 U izjavi novinarima nakon razgovora s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, na kojem su bili i ravnatelji vukovarskih osnovih i srednjih škola, Predrag Šustar obećao je financijsku pomoć školama.

“Vjerujem da Slavonija i ovaj kraj trebaju jaču potporu države i vjerujte mi da ćemo iznaći način kako da osiguramo sredstva u državnom proračunu, ali i povučemo sredstva iz EU fondova”, rekao je ministar.
Gradonačelnik Penava vjeruje da vukovarsko školstvo očekuju bolji dani te da će gradskim vlastima u tim nastojanjima pomoći i mjerodavno ministarstvo i Vlada.
Ministar Šustar prije toga bio je u Vinkovcima, gdje se sastao s gradonačelnikom Mladenom Karlićem, s kojim je razgovarao o ulaganjima u vinkovačke osnovne škole Nikole Tesle i Bartola Kašića. Posebice je bilo riječi o osnutku visoke škole za primijenjenu informatiku, za što se vinkovačke gradske vlasti zauzimaju već nekoliko godina, te je napravljen i elaborat, imenovan privremeni dekan i definirana struktura kurikuluma, a pronađen je i prostor za tu visokoškolsku ustanovu.
Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar Šustar završava u srijedu sastankom s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, a obići će i Memorijalni centar iz Domovinskog rata, vukovarsku Osnovnu školu Nikole Andrića te Osnovnu školu u Korođu.

Komentiraj