MINISTAR S NAJKRAĆIM STAŽEM Objavljena imovinska kartica Mije Crnoje

Tomislav Miletic/PIXSELL

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja, koji će ostati upamćen kao ministar s najkraćim stažem, predao je svoju imovinsku karticu, koja je danas objavljena na stranicama Povjerenstva za sukob interesa.

Podsjetimo, Crnoja je na mjestu ministra branitelja proveo svega šest dana. Povezivalo ga se s nizom afera, o čemu je Nacional pisao – od pritvoru u Remetincu zbog nasilničkog ponašanja, maltretiranju svoje susjede koja je invalid, dovođenju lažnih svjedoka u sudskom sporu, do lažne prijave adrese prebivališta.

U imovinskoj kartici bivšeg ministra sada se navodi kako mu je prebivalište u Zagrebu, a ne Samoboru. Magistar međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti, bivši je ministar naveo da je kao ministar branitelja proveo šest dana, od 22. do 28. siječnja 2016. godine, za što je plaća 20 tisuća kuna bruto, a prijavio je i primitak supruge od 1663 kune mjesečno.

Crnoja je naveo i kredit u visini od 22.400 eura, kojeg je podigao na rok otplate od 362 mjeseca, sa mjesečnom ratom od 82,79 eura po kamatnoj stopi od dva posto. U svojoj imovinskoj kartici naveo je i pozajmicu od 304 tisuće kuna. Prijavio je i dvije nekretnine – onu spornu iz Samobora na adresi Gradna 85/g od 655 kvadrata čija je tržišna vrijednost 150 tiusća kuna, kao i stan u Zagrebu, u Gornjem Stenjevcu. Stan je površine 57,60 kvadrata sa tržišnom vrijednosti 350 tisuća kuna.

Za zemljište u Samoboru Crnoja navodi da ga je stekao ustupanjem građevinskog zemljišta bez naknade, a stan u zagrebu dobio je darovnim ugovorom. U svojoj imovinskoj kartici Crnoja je prijavio i dva vozila, Toyotu RAV4 iz 2008. godine vrijednosti 50 tisuća kuna te Citroen Xsaru iz 2000. godine vrijednosti šest tisuća kuna.

Crnoja je u imovinsku karticu upisao i poslovni udio u benkovačkoj tvrtki Energija Benkovac d.o.o. od 50 posto, te 100-postotni udio u tvrtki Rumica Usluge d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. Bivši je ministar upisao i 20 dionica Eko Južnog Jadrana d.d. iz Ploča, čija je nominalna vrijednost 1000 kuna po dionici. Naveo je i da je član nadzornih odbora Braniteljske udruge Zavjet te NK Dubrava Tim Kabel.

Komentiraj