Ministar unutarnjih poslova Zapadno-hercegovačke županije Federacije BiH Zdravko Boras u Splitu je optužen za prevaru i štetu u proračunu RH od 95 tisuća kuna, prenosi Index.hr

Boras je u isto vrijeme primao svoju ministarsku plaću u BiH i invalidsku mirovinu u RH. Rješenje za tu mirovinu dobio je još u studenom 1998. godine, a uplate su stizale do travnja prošle godine. Sporno je razdoblje od veljače 2015. godine kada je Boras stupio na sadašnju dužnost. Ima prijavljeno prebivalište u Podstrani, a mediji su izračunali da je mjesečno dobijao po šest i pol tisuća kuna.

Boras je ustvrdio da nije kriv i da je u listopadu 2013. godine dobio rješenje Ministarstva branitelja Freda Matića u kojem stoji da mu se ukida status invalida. Tvrdi da je rješenje dostavljeno i Zavodu za mirovinsko osiguranje pa ne vidi kako je on imao obvezu bilo što prijavljivati.

Žalosti ga dokle su dovedeni hrvatski branitelji. Smatra da nemaju nikakva prava.

Boras ima 47 godina i u HV-u je dogurao do čina natporučnika, a u HVO-u do bojnika. Novac je spreman vratiti, ali tek kada se utvrdi tko je kriv.

Komentiraj