Pavić umjesto Žalac koja se osjeća silovanom, odlaze Murganić i Tolušić

N1 televizija  doznaje da će ministar rada Marko Pavić zamijeniti ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijelu Žalac. Josip Aladrović, šef HZMO-a, trebao bi zamijeniti Marka Pavića.

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade i konzultacija o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, na kojem su u Banskim dvorima sudjelovali premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić i savjetnik premijera Robert Kopal, za 18:30 zakazan je i održan sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon toga, za 20.30 zakazan je sastanak koalicijskih partnera.

Zasad se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će postati glavnom tajnicom Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su podnijeli ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem. Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Obistinila su se nagađanja da je ovo zadnji ministarski dan Nadi Murganić i Tomislavu Tolušiću. Umjesto Tomislava Tolušića Plenković se odlučio za Mariju Vučković a umjesto Nade Murganić za Vesnu Bedeković. Mariju Pejčinović Burić trebao bi zamjeniti Gordan Grlić-Radman, izvještava TPortal.

“Meni je bilo strašno, bile su strašne tragedije. Ako će moj odlazak resetirati ove stresove i dati šansu za neka nova rješenja, ja ću biti zadovoljna”, rekla je Nada Murganić.

Žalac nije ništa željela kazati nakon Plenkovićeve “košarice”. Tolušić je rekao da on više nije ministar.

“Politika je umijeće mogućega”, kaže Tolušić, prenosi Index.

Žalac je bila jako ljuta.

– Rekla je da se osjeća kao silovana žena, ostavljena u blatu – kaže izvor za 24 sata.

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici vlade trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Premijer je prošli tjedan najavio da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

Komentiraj