Vlaho Orepić je u sjedištu MUP-a dao izjavu za medije na temu dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u službene prostorije PU zagrebačke.

“Jutros u 6:02 sati uhićen je policijski službenik. Želim čestitati strukturi koja je radila na ovom slučaju, ljudima koji u se bavili kriminalitetom. Ovo povrđuje tezu da je Hrvatska u samom europskom vrhu po učinkovitosti’, kazao je Orepić, prenosi Dnevnik.hr.

“Uhićen je policijski službenik, u svom stanu, priveden je i postupak je u tijeku’, rekao je Orepić te pritom nije otkrivao identitet uhićenika.

Podsjetimo, za krađu zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije osumnjičen je Željko Dolački, smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta u čijem su uredu nalazio okradeni sef.

Dolački je jutros uhićen, nakon što mu je policija pretražila kuću. Policija ga tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 tisuća eura privremeno oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja i potom to lažno prikazao kao provalu, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob osumnjičenika.

Bivši policijski načelnik bit će predan pritvorskom nadzorniku, a zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv njega će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, piše u priopćenju. Također se navodi da su osumnjičeniku bili dostupni ti predmeti te da je njihovim uzimanjem i zadržavanjem sebi pribavio ‘znatnu imovinsku korist’.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili Vlado Dominić, ravnatelj policije, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika. S dužnosti je udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca. (Hina)

Komentiraj