Ministar obrane Banožić: “Jacuzzi se ipak neće ugrađivati u vojni neboder”

Iako je prije manje od dva dana ministar obrane Mario Banožić tvrdio da ne može zaustaviti ugradnju jacuzzija na vrhu višekatnice Hrvatskog vojnog učilišta (HVU), u petak je potvrdio kako se jacuzzi neće ugrađivati.

Naime, ministar Banožić u petak je posjetio HVU zbog svečane promocije polaznika vojnih škola, nakon čega je u obraćanju, kako prenosi novinarka Nove TV, rekao kako je zatražio da se iz nabave ukloni stavka o ugradnji jacuzzija.

Banožić je prije dva dana u Dnevniku Nove TV potvrdio da je u sklopu izgradnje višekatnice na HVU predviđena i gradnja jacuzzija u sklopu wellnessa na njenom vrhu. Tada je tvrdio da nema načina da se to zaustavi, piše tportal.

“Od tih 8,2 milijuna kuna jedan jacuzzi košta 60 tisuća kuna i on je bio dio glavnog projekta iz 2016. Vi nemate tu što sada – na koji način da ja uklonim instalacije, to je nešto što je već izgrađeno”, rekao je tada Banožić.

Na pitanje novinarke bi li i on gradio jacuzzi da je on sklapao taj posao a ne njegov prethodnik Damir Krstičević, rekao je kako je to teško komentirati, ali da vjeruje da je to rađeno u najboljoj namjeri.

Podsjetimo, neboder u maskirnim bojama na zagrebačkom vojnom učilištu na Črnomercu i nakon godinu dana od izgradnje još zjapi prazan.

Skočila cijena radova

Cijena radova skočila je s 47 na 60,5 milijuna kuna, a novim aneksom ugovora trebala je skočiti za još 4,6 milijuna kuna, u sklopu čega je trebao biti izgrađen i jacuzzi. Rast troškova prije sedam dana komentirao je i predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović.

“Neboder je otvoren prije godinu dana na otvaranju na koje ja nisam htio ići, to je bilo u izbornoj kampanji, u ovo vrime godišća, išao je Plenković. Nisam htio ići, jer sam znao da nije imao ni uporabnu dozvolu ili su već bili ovi problemi. Ali to je samo neboder, nadam se da će Vlada naći načina da to riješi, jer ti troškovi tzv. vantroškovnički su preveliki. Normalno je da budu na kraju malo veći, ali ovo zaista iskače iz svih okvira”, kazao je tada predsjednik Milanović.

Komentiraj