Ministar Medved najavio maksimalan angažman u sanaciji posljedica potresa

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved najavio je u ponedjeljak maksimalan angažman svih koji pomažu u sanaciji katastrofalnog potres te poručio da će se najprije žurno zbrinjavati ljude, a zatim pristupiti normalizaciji života i gospodarstva.

Kao potpredsjednik Vlade želim poručiti narodu da ćemo se maksimalno angažirati bi se zbrinuli  ljudi koji nemaju krov nad glavom i što prije ublažile posljedice katastrofalnog potresa, istaknuo je na sjednici Vlade Tomo Medved koji će biti na čelu stožera za koordinaciju sanacije posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije.

Sve aktivnosti će se prvo usmjeravati kroz interventne mjere i žuran pristup za spašavanje zdravlja i života, a potom će se pristupiti sustavnom dijelu koji se tiče normaliziranja života na potresom pogođenom području, poručio je.

Podnoseći izvješće o dosad učinjenom, zahvalio je svim sastavnicama u sustavu Civilne zaštite i domovinske sigurnosti na provedenim aktivnostima nakon  katastrofalnog potresa.

Medved, koji je i ministar hrvatskih branitelja, posebno je istaknuo doprinos hrvatskih branitelja koji su se u iznimno velikom broju organizirali i dali velik doprinos u sanaciji posljedica potresa.

Vezano uz najavljene odluke o proglašenju katastrofe na područjima nastradalim u potresu, najavio je nastavak podizanja razine koordinacije.

Tim postupkom, sa svim našim sposobnostima i daljnjim angažmanom nastavit ćemo pridonositi ublažavanju posljedica koje je prouzročio katastrofalni potres. Sve naše sastavnice u okviru svojih djelatnosti, dat će svoj doprinos kako bi posljedice potresa što prije bile ublažene i kako bi se zbrinulo one ljude koji nemaju krov nad glavom, poručio je Medved.

Istaknuo je organiziran pristup u snimanju stanja, a potom u izgradnji s ciljem da se život što prije normalizira.

“Nećemo zanemariti niti gospodarske subjekte koji su oštećeni ili uništeni u potresu, pomoći ćemo i njima”, dodao je.

Komentiraj