MINISTAR MARIĆ: ‘Nitko pa tako ni Agrokor ne uživa poseban tretman’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić prilikom dolaska u Vladu najavio je da će se danas na Vladi donijeti važan zakon, onaj o potrošačkom kreditiranju.

Na pitanje novinara kako na njega utječe ova kriza s obzirom da je bivši zaposlenik Agrokora, ministar Marić je odgovorio: “Nema tu sad pretjerane tajne. Normalno da određene stvari za čovjeka nisu sasvim lagane, ali naravno da se s time nosim. Ništa ne pati što se tiče javnih financija. Sve porezne službe i ostale službe Ministarstva rade svoj posao i sve je pod kontrolom.”

O tome kako je prije nekoliko tjedana rekao da Agrokor nema dugova prema državi, a sada je očito da to nije istina, Marić opovrgava da je ikad rekao da dug ne postoji, piše N1.

“Molio bih još jednom, da pažljivo pratite što sam izgovorio. I dalje vrijedi institut porezne tajne i to mi stvara dosta veliki problem. I dalje ponavljam, tada sam morao demantirati spekulacije o onako visokom dugu o kojem se govorilo, ali sam rekao da Porezna radi sve procedure i procese kako bi naplatila dug. Nitko pa tako ni Agrokor ne uživa poseban tretman”, kazao je Marić.

Komentiraj