Ministar Malenica najavio smanjenje broja lokalnih dužnosnika

Ministar uprave Ivan Malenica u razgovoru za RTL Danas je najavio smanjenje broja lokalnih dužnosnika te otkrio hoće li biti otkaza i smanjenja plaća u javnom sektoru.

“Vlada i pojedini resorni ministri sudjelovali su na gospodarskom-socijalnom vijeću, kao i na neformalnim sastancima sa socijanim partnerima. Treba znati da je Vlada pripremljenije ušla u ovu nego prethodnu krizu i nadamo se da će ova situacija dobro proći, tako da pitanje plaća u javnom sektoru još nije stiglo kao tema. Pratimo razvoj situacije, došlo je do popuštanja mjera i gospodarstvo će se oporaviti”, smatra ministar.

Osvrnuo se i na reformu smanjenja općina i županija, kazavši kako mu je žao da se ta tema aktivirala zbog e-propusnica.

“Svjesni smo činjenice o broju jedinica lokalne samouprave. Smisao teritorijalnog ustroja trebao bi u prvi plan dovesti kvalitetu usluga koji se pružaju u određenoj jedini lokalne samouprave. Idemo za tim da se poveća kvaliteta, da usluge budu i dostupnije i jednostavnije, a to se može povezivanjem jedinica. Smanjivanje lokalnih dužnosnika bit će, svakako, pogotovo u manjim jedinicima. Ako govorimo o zamjenicima, njih ima oko 700 i to je jedan smjer kretanja. Teško je procijeniti rok kad će se to dogoditi zbog zakonodavnih aktivnosti”, naglasio je ministar.

Malenica je zaključno izjavio i da smatra kako će epidemiološka situacija odrediti datum parlamentarnih izbora.

 

Komentiraj