Ministar Malenica komentirao zašto Dražen Barišić nije izbačen iz HDZ-a

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u srijedu je za N1 komentirao slučaj Rimac.

Ona je jučer, podsjetimo, nakon izlaska iz Remetinca izjavila da je sama tražila ispisniccu iz HDZ-a, a u javnost je dospjela obavijest da ju je iz stranke isključio sud časti lokalne podružnice HDZ-a. Ministar Malenica kaže da je, koliko je njemu poznato, sud časti izbacio Rimac.

“Što se tiče njezinog isključenja, u medijskog prostoru nekoliko dana nakon njenog uhićenja bila je prezentirana odluka suda časti HDZ-a Šibensko-kninske županije koji je donio odluku o pokretanju stegovnog postupka, tj. njezinu isključenju iz HDZ-a. Nemam informaciju da se ona sama ispisala”, kazao je.

Što se Dragana Kovačevića tiče, budući da on nije izbačen iz HDZ-a, Malenica kaže: “Vjerovatno sud časti HDZ-a Zagrebačke županije smatra da trenutačno ne postoje elementi da bi se pokrenuo stegovni postupak. Što ne znači da u budućnosti do toga neće doći”, kazao je.

Komentirao je i okupljanje u tzv. Klubu Dragana Kovačevića, kojega kaže ne poznaje. “Ne znam kakav je karakter bio tih druženja, okupljanja, je li bio konobar ili ne, je li se točilo piće ja to ne znam. A naravno da smo za vrijeme lockdowna svi trebali biti oprezni s tim svim druženjima i poštivati epidemiološke mjere”, smatra Malenica.

Danas je Sabor izvijestio kako je Gordanu Jandrokoviću i Željku Reineru određena mjera samoizolacije, jer su bili u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom. Malenica je i sam prebolio koronavirus, pa je dao nekoliko savjeta predsjedniku i potpredsjedniku Sabora.

“Kada vam je određena samoizolacija, bilo da ste kontakt ili zaraženi, onda nekako prihvatite tih 14 dana, pa se sukladno tome organizirate. Ja nisam imao neke teže simptome, ali sam tih 14 dana prove u komunikaciji sa suradnicima, čitajući knjige, stručnu literaturu”, kaže ministar Ivan Malenica.

“Tako da to brzo prođe. Nažalost, odvojeni ste od obitelji. Izdržalo se 14 dana, vjerujem da će i Predsjednik Sabora izdržati i obavljati poslove koristeći digitalne platforme, telefon i mejl”, ističe i dodaje

“Nije to baš odmor kako ljudi misle. kada ste na odgovornoj poziciji, morate dnevno komunicirati s kolegama, imate uvid u dokumente…”

Dodao je da se svi nastoje pridržavati epidemioloških mjera koje je propisao HZJZ kako ne bi došlo do širenja zaraze u institucijama.

Komentiraj