Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u nedjelju se u francuskom veleposlanstvu upisao u knjigu žalosti u povodu terorističkog napada u Nici u kojem je u četvrtak ubijeno 84 ljudi, napisavši da  “terorizam moramo iskorijeniti i da je to naša zajednička borba”.

“Terorizam moramo iskorijeniti. To je naša zajednička borba. U ovim teškim trenutcima hrvatski narod dijeli vašu bol i u mislima je s francuskim narodom i obiteljima žrtava”, napisao je Kovač u izrazima sućuti u svoje osobne ime i u ime ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kratko je porazgovarao s francuskom veleposlanicom Michelle Boccoz i prenio joj stajalište o zajedničkoj borbi protiv pošasti terorizma.

“Mi smo s vama. U borbi protiv terorizma moramo biti svi zajedno”, kazao je Kovač.

Francuski državljan tuniškog podrijetla Mohamed Bouhlel je na francuski Dan državnosti 14. srpnja na poznatoj Engleskoj šetnici u Nici 25-tonskim kamionom pregazio na stotine ljudi, usmrtivši njih 84.

Teroristička skupina Islamska država preuzela je u međuvremenu odgovornost za napad tvrdeći da je počinitelj pripadnik njihove organizacije.

Komentiraj