Ministar iz RS-a čuo se s Divjak: “Nema opasnosti za nositelje naših diploma”

Ministar za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske Srđan Rajčević javio se hrvatskoj ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak te poručio da nema opasnosti za nositelje njihovih diploma.

“Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u kojima je ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Blaženka Divjak navela da Republika Srpska odbija provjeru diploma na zahtjev Republike Hrvatske, Ministarstvo za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske u interesu objektivnog i točnog informiranja javnosti upozorava da ti navodi nisu točni.

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u kojima je ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Blaženka Divjak navela da Republika Srpska odbija provjeru diploma na zahtjev Republike Hrvatske, Ministarstvo za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske u interesu objektivnog i točnog informiranja javnosti upozorava da ti navodi nisu točni”, navodi se u priopćenju, kako prenosi N1.

“Bio sam iznenađen kada sam saznao za izjavu ministrice Divjak i istog trenutka sam izvršio provjere u nadležnoj službi u Ministarstvu iz koje su me uvjerili da je dosadašnji proces provjere, odnosno odgovora na zahtjeve iz Republike Hrvatske, proticao bez ikakvih problema. Ministrica Divjak i ja smo razgovarali jutros i dogovorili smo se da u cilju izbjegavanja bilo kakvih tehničkih problema u vezi procesa provjera, ubuduće svi kontakti između ministarstava budu direktni”, poručio je ministar Rajčević.

Dodao je da ga je ministrica Divjak obavijestila o njihovim aktivnostima i pojedinim nepravilnostima koje su utvrđene, ali koje se nisu isključivo odnosile na Republiku Srpsku, nego da se radilo i o diplomama iz drugih država u regiji.

“Spomenula je jedan slučaj iz Republike Srpske, ali se isti odnosi na provjeru svjedodžbe srednje škole. Ja sam preuzeo obvezu da o istom obavijestim nadležno ministarstvo”, naveo je Rajčević i dodao da je zamolio Divjak da Ministarstvu za znanstvenotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske dostavi popis imena i prezimena za koje želi da se obavi provjera, a da će nadležne institucije iz Republike Srpske odmah preuzeti potrebne radnje, kako bi organima Republike Hrvatske bilo odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

Komentiraj