INVESTITOR U PROJEKT FANTASYLAND, bivši Šmidhen u Samoboru, uputio je pismo Vladi i Goranu Mariću od kojeg traži ispriku zbog neistina koje je iznio o tom od države stopiranom projektu o kojem je sve znao još kao šef Nadzornog odbora Fonda za privatizaciju

Ministar državne imovine Goran Marić optužen je da je lagao na Aktualnom satu u Hrvatskom saboru 17. siječnja, kada je odgovarajući na pitanje predsjednika HSS-a i saborskog zastupnika Kreše Beljaka o tome u kojoj je fazi “afera Šmidhen” odnosno Fantasyland u Samoboru, rekao sljedeće: “Hrvatski fond za privatizaciju 2007. godine potpisao je ugovor s Fantasy projektom o osnivanju prava građenja. Taj ugovor je imao aneks ugovora 2008. godine, a iz tog ugovora proizišla je obveza plaćanja naknade koja nije plaćena. Postoji mnogo sporova, jedan je spor i za naplatu te naknade. Ta naknada je bila obveza isplatiti CERP-u. CERP nije dvije godine pristao na potpisivanje parcelacijskog elaborata.

Pročitajte više u digitalnom izdanju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPočeli Dani Nikole Tesle
Sljedeći članakAtalanta – Juventus 0:1, Mandžukić igrao cijelu utakmicu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.