BOŽINOVIĆ ‘U razmatranju turističkih zahtjeva, bit ćemo liberalniji prema državama EU’

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za Dnevnik Nove TV je otkrio da je dosad oko 200 ljudi već podnijelo zahtjev za ulaskom u Hrvatsku.

Upitan tko može ući u državu, a da ne mora u saomoizolaciju, ministar je odgovorio kako nema smisla pozvati ljude iz inozemstva na sastanak i staviti ih u izolaciju.

”Posjete obiteljima nisu preporučljive. Naravno, ako je u pitanju neki smrtni slučaj izaći ćemo u susret”, kazao je ministar Božinović, dodavši da je Uprava za granicu otvorila posebnu e-mail adresu na kojoj se strani državljani mogu informirati o tome ispunjavaju li uvjete za ulazak u zemlju.

‘Ljudima se dopušta da odu na poslovni sastanak, obave ono po što su došli, da odu do svojih nekretnina ili fakulteta, ali ono vrijeme nakon što obave ono po što su došli trebali bi provoditi tamo gdje su smješteni, bilo da je to hotel ili studentski dom”, naglasio je Božinović, otkrivši da će se razmotriti i zahtjeve turista te da će se biti liberalniji prema državama članicama EU.

”Što se tiče trećih država, na zadnjem sastanku u petak je odlučeno da se prema trećim državama još koristi institut zabrane, a on bi se produžio do sredine lipnja”, kazao je ministar.

Božinović je komentirao i nadolazeće izbore, poručivši da će ih dobiti HDZ.

 

 

Komentiraj